top of page

Barnekiropraktikk

Barnekiropraktikk

Den delen av helseprofesjonen kiropraktikk som befatter seg med diagnostikk, behandling og forebygging av biomekaniske funksjonsforstyrrelser hos barn og unge i alderen 0-18 år. Kiropraktoren undersøker og behandler ut fra et muskel-skjelettperspektiv, og fokuserer på nedsatt bevegelighet og økte spenninger i ledd og muskulatur. Behandlingen baseres på manuelle teknikker tilpasset barnets alder og tilstand. Man bruker milde behandlingsteknikker, og det er ingen risiko for alvorlige bivirkninger forbundet med denne type behandling.

Behandling av barn har alltid vært en del av kiropraktikken og ble første gang beskrevet i litteraturen i 1906. Sent på 80-tallet ble det oprettet flere videreutdanninger innen pediatrisk kiropraktikk. I 2002 ble det igangsatt mastergradutdanning innen pediatrisk muskelskjeletthelse ved Anglo-European Collage of Chiropractic i England.

Kiropraktisk behandling av barn er en trygg behandlingsform og ingen alvorlige bivirkninger er registrert. Nyere forskning viser også at det ikke er registrert en eneste klagesak i forbindelse med kiropraktorbehandling av barn hverken i Danmark eller Norge fra 2004-2012 (Jevne, Hartvigsen, Wulff Christensen, 2014).

Barnekiropraktikk.png
bottom of page